4.5 Levensverzekering

De levensverzekering, of eigenlijk de overlijdensrisicoverzekering, is een verzekering waar je over na kunt denken tijdens je reis of eigenlijk ook voor na afloop van je reis. Heb je een eigen woning dan is deze verzekering al wel bekend, aangezien je deze verplicht bent bij je hypotheek af te sluiten om de lening voor je woning bij de bank veilig te stellen.

Een wereldreis kost je best wat geld en de situatie is natuurlijk bij iedereen anders. Je gaat lang weg en je hebt verlof gekregen, misschien heb je je baan opgezegd of ben je ondernemer. Of heb je de eigen woning verkocht en ga je van de overwaarde op reis?

Je komt in diverse landen, soms (voor ons) in gekke situaties terecht. Maar dat is nu eenmaal reizen en andere culturen zien en wij gaan er altijd vanuit dat als je je gezonde verstand gebruikt, er echt niks zal gebeuren.

Maar toch!

Waarschijnlijk komt het door onze eigen avonturen en ervaringen dat wij er door de jaren heen geleidelijk anders tegenaan zijn gaan kijken.

Wij hebben het helaas in 2015 met Kim haar vader moeten meemaken, dat deze tijdens de terugreis van een vakantie in Duitsland is overleden aan een longembolie tijdens een hapje eten. Deze onverwachte gebeurtenis heeft een hele impact gehad op, tot dan toe ons onbezorgde leven, waarbij je totaal niet stil stond dat zoiets zou kunnen gebeuren.

En natuurlijk ons aardbevingsavontuur in augustus 2018 op Lombok Indonesië waar wij door het snelle optreden van Kim super veel geluk hadden en het maar enkele seconden scheelde of de kinderen lagen onder het puin van een ingestorte kamer. Met de mazzel dat de gevreesde tsunami uitbleef en ons, maar zeer zeker ook de bevolking nog veel meer ellende bespaart is gebleven.

Dit heeft ons toch veranderd en aan het denken gezet, wat nou als? We gaan lang weg en maken vele kosten. Als ons nu iets overkomt wat dan? Tuurlijk de reisverzekering dekt vele kosten maar dan? Hoe laat je de ander of de kinderen met het oog op de toekomst achter?

Dit is voor ons de reden geweest om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Stel dat toch één van ons of ons beiden wat overkomt hoe kunnen wij dan toch nog iets meer zekerheid aan de kinderen bieden.

Het zal nooit het gemis van iemand kunnen vervangen, maar voor ons met onze ervaringen geeft dat net een stukje rust en zekerheid, wetende dat onze kinderen zich financieel toch iets minder zorgen hoeven te maken, mocht er wat gebeuren.

We kunnen je alleen als tip meegeven: Denk er eens over na, maak het bespreekbaar en niet alleen omdat je op reis gaat!