Neem de tijd

Liever lezen?

Je hebt van de ultieme vrijheid geproefd. Je hebt een tijd lang kunnen en mogen doen wat je zelf wilde , maar vooral ook gedaan wat je niet wilde.

Nu zit je weer in Nederland, in het land van de regeltjes. 

Ik kan je vertellen dat die aanpassing lastig, heel lastig kan zijn. 

Mijn advies aan jou? Neem de tijd om weer te wennen. En hou zeker vast aan dat gevoel van vrijheid. Ga zeker niet gelijk weer mee in alle opgelegde verplichtingen.

Er zijn vast en zeker een heleboel mensen die willen weten hoe je het al die tijd hebt gehad. Maar als jij (nog) geen zin hebt om die mensen te spreken, dan moet je dat vooral niet doen.

Als jij nog lekker in die bubbel met je gezin wilt blijven, moet je dat zeer zeker doen. 

Er is niks veranderd

Toen wij onze woonplaats weer in reden, zeiden we tegen elkaar ‘ er is ook niks veranderd’. 

Maar later dachten we daar over na, want waarom zou er ook eigenlijk iets veranderen? Dat doet het normaal gesproken ook niet.

Jij, jij bent degene die is veranderd. Jouw mindset is veranderd. Jij hebt ervaren hoe het is om een tijdlang zo dichtbij je familie te leven, je hebt onderweg vast mooie mensen ontmoet en vast prachtige, maar ook minder prachtige, dingen gezien. En dat doet gewoon wat met je. 

Iets wat je omgeving niet kent en dat is natuurlijk helemaal prima. Maar houd er rekening mee dat jouw change in mindset kan gaan botsen met de mensen waar je vroeger zo goed mee over weg kon.

En je hoeft dan echt niet gelijk afscheid van elkaar te nemen, maar kijk en voel wat er gebeurd. Voelt het na een tijdje nog steeds niet lekker, dan is de beslissing aan jou wat je daarmee doet.

Ook je huidige functie op je werk kan opeens heel onbelangrijk voelen. Hier kan ik je alleen maar adviseren: luister naar je gevoel en doe wat goed is voor jou en je gezin.

In het algemeen kun je dus wel zeggen dat het jasje dat je altijd hebt gedragen gewoon niet meer lekker zit. En het is aan jou om uit te vinden wat je daarmee doet.

Maar neem hiervoor de tijd en laat je vooral niet opjagen door anderen.